Forebyggende behandling

Vi har en rigtig stor gruppe patienter, som kommer til tjek her på klinikken med regelmæssige intervaller. Det kan sammenlignes med, at man går til tandlægen for at få kontrolleret tænderne, inden der opstår problemer. Vores regelmæssige patienter har erfaret, at ved sådanne tjek – også før der er symptomer – kan de opretholde deres aktivitetsniveau, passe deres arbejde og have en høj livskvalitet og livsglæde. Ved at få tjekket rygsøjlen regelmæssigt kan man altså forebygge mod mere end blot smerter og slid, man kan også gøre kroppen stærkere generelt. Dette gælder for både voksne og for børn, der i lige så høj grad har brug for en velfungerende krop.

  • Sørg for, at nervesystemet og derved rygsøjlen og andre led i kroppen er velfungerende ved hjælp af kiropraktisk behandling
  • Få tilstrækkeligt med søvn
  • Spis nærende mad
  • Fokuser så meget som muligt på det positive i livet
  • Sørg for at give kroppen nok motion

Regelmæssig motion er den bedste måde at forebygge led- og muskelproblemer på. Det er ikke vigtigt, hvilken motionsform du dyrker, blot du holder fast i den. Det vigtige er, at du motionerer regelmæssigt uden at overbelaste eller skade kroppen. For megen motion er lige så skadelig som ingen motion. Træner du først, når der er smerter, er det for sent. Motion kan være skadeligt, hvis skaden er sket, og du har fået ondt. Det må ikke gøre ondt før, under og/eller efter træning. Smerter kan og skal ikke altid trænes væk – heller ikke selv om smerterne forsvinder under træning. Husk at smerte nogle gange først optræder et stykke tid efter den forkerte bevægelse, stilling eller anden smerteprovokerende aktivitet.