Piriformissyndrom/Iskias

Mange mennesker er fejlagtigt blevet diagnosticeret til at have en diskusprolaps og er unødigt blevet opereret uden succes.

Når man har iskiassmerter, kommer smerten af at noget trykker på iskiasnerven, som derved hæver op og sender smertesignaler til hjernen. Kroppen skelner imidlertid ikke imellem, hvad der trykker på nervefibrene.

Iskiasnerven passerer oftest under piriformismusklen dybt i balden. Til tider passerer dele af iskiasnerven imellem to dele af piriformismusklen, og det sker også at hele iskiasnerven passerer igennem de to dele af musklen.

Uanset kombinationen er det en kritisk passage for iskiasnerven på dens vej til benet.

Dette forekommer, hvis piriformis musklen af den ene eller anden årsag er enten for stram eller for slap. De mulige årsager til at piriformismusklen kan udvise disse forstyrrelser er mange. De mest almindelige er: skæve arbejdsstillinger, overbelastningsskader, ledfastlåsninger i lænderygsøjlen og bækkenledsdysfunktion.

Smerterne, sygehistorien og den grundige undersøgelse er ofte identiske med, hvad man kan forvente at finde ved diskusprolaps.

Det er kan være svært at skælne mellem, om der er tale om diskusprolaps eller et piriformis syndrom.

Kiropraktisk behandling har god effekt på led låsninger der giver iskias/piriformis symptomer